به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، حجت الاسلام حسین نوبری شامگاه سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: این میزان موقوفه و رقبه جدید از ابتدای امسال تا کنون کشف و ثبت شده است.
وی اظهار داشت: شاخص ترین موقوفات کشف شده در آذربایجان شرقی مشتمل بر چهار مغازه و چهار مکان آموزشی است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی یادآور شد: هم اکنون سه هزار موقوفه و 14 هزار رقبه متعلق به این موقوفات در این استان به ثبت رسیده اند و اداره کل اوقاف بر آن ها نظارت دارد.
وی با اشاره به نقش مشاوره در افزایش فرهنگ وقف در جامعه، از راه اندازی دفتر مشاوره اوقاف در محل اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی خبر داد و گفت:اغلب موقوفات و رقبات جدید به دنبال راهنمایی های کارشناسی و اصولی کشف و به ثبت رسیده اند.
حجت الاسلام نوبری در بخش دیگری از سخنان خود، رویکرد اوقاف و امور خیریه را فرهنگی بیان کرد و افزود: در این راستا برگزاری اعیاد مذهبی در بقاع و اماکن متبرکه، اجرای مسابقات قرائت،حفظ و ترتیل قرآن کریم و برگزاری جشنواره ای تحت عنوان "وقف، چشمه همیشه جاری" در اولویت کاری اداره کل اوقاف و امورخیریه اذربایجان شرقی در سال جاری قرار گرفته است.
اختصاص اعتبارات فرهنگی ناعادلانه است
وی همچنین توزیع اعتبارات فرهنگی اختصاص یافته از محل سفر دور سوم هیئت دولت به آذربایجان شرقی را ناعادلانه و غیرواقعی دانست و افزود: از اعتبار 88 میلیارد تومانی مصوب هیئت دولت برای هزینه در حوزه فرهنگ آذربایجان شرقی حتی یک درصد نیز به اوقاف و امورخیریه اختصاص نیافته است.
وی با بیان اینکه هم اکنون 400 بقاع و امامزاده، هفت هزار مسجد و 17 هزار موقوفه و رقبه، تحت نظارت اداره کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی وجود دارد، خواستار تجدیدنظر مسئولان در اختصاص منابع مالی با رویکرد مبتنی بر عدالت شد.
اوقاف اسناد هزینهکرد دیگران را امضا نمی کند
مدیر کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی همچنین از عدم هماهنگی در هزینه کرد اعتبارات اختصاصی به این اداره کل از محل منابع مزبور به شدت انتقاد کرد و گفت: ظاهراً یک میلیارد و 100 میلیون تومان از مجموع 88 میلیارد تومان به اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی اختصاص یافته که مبلغ اعظمی از این میزان بدون هماهنگی با اوقاف هزینه شده و اکنون برخی، خواستار امضای توافق نامه های مربوطه هستند که ما نیز زیر بار این ناهماهنگی ها نخواهیم رفت.
وی افزود: به آن دسته از مدیران نیز گفته شده است اگر اعتبارات متعلق به اوقاف را هزینه کرده اید خودتان اسناد مربوطه را امضا کنید.
نوبری گفت: این ناهماهنگی ها تا حدی بوده است که برخی از مساحدی که ماه ها برای اخذ مساعدت در نوبت بودند همچنان در نوبت مانده اند ولی برخی دیگر بواسطه کانال های ارتباطی، موفق به دریافت تسهیلات از این محل شده اند.
مدیر کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی تصریح کرد: اوقاف و سایر مسئولان موظفند حتی به دوره افتاده ترین روستاها نیز سرویس دهی کنند و بنظر می رسد رویه فعلی که رویه ای ناعادلانه است، باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
دانشگاه علوم قرآنی در تبریز راه اندازی می شود
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تاسیس دانشگاه علوم قرآنی در تبریز خبر داد و گفت: این دانشگاه با تصویب هیئت دولت در جریان سفر سوم به آذربایجان شرقی ایجاد می شود.
به گفته حجت الاسلام نوبری، زمین این دانشگاه از سوی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز در منطقه ای واقع در مرزداران تبریز اهدا شده است.
شکایت علیه یکی از مطبوعات به دلیل نشر اکاذیب بوده است
حجت الاسلام نوبری همچنین در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران مبنی بر شکایت اداره کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی از یکی از نشریات محلی این استان گفت: نشریه محلی "نسیم قره داغ" به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی مورد شکایت قرار گرفته و هم اکنون پرونده آن در دادسرای تبریز مفتوح است.
مدیر کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی با بیان اینکه این نشریه درگزارشی موهن، اطلاعاتی نادرست درباره موقوفات قایم مقام فراهانی منتشر کرده است، افزود: در حالیکه مقام قضایی تا کنون رای قطعی درباره این موقوفات منتشر نکرده، نشریه یادشده در گزارشی جانبدارانه و غیرحرفه ای اقدام به درج گزارشی کرده است که نه از لحاظ شرعی و نه از لحاظ قانونی فاقد وجاهت است.
وی با تاکید بر اینکه اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی به عنوان متولی اصلی موقوفات، مدافع این اماکن و فضاهاست، تصریح کرد: اوقاف در دفاع از موقوفات و رقبات، وظیفه ای قانونی و شرعی دارد و شکایت از نشریه مزبور در راستای احقاق حقوق موقوفه قایم مقام فراهانی صورت گرفته است.
حجت الاسلام نوبری از انتشار گزینشی مصاحبه مکتوبش با نشریه نسیم قره داغ انتقاد کرد و افزود: در هفت محل از این مصاحبه مطالب ارائه شده، تغییر یافته و واژه ها و مطالب مجعول بکارگرفته شده است؛ ضمن اینکه مسئولان این نشریه حتی حاضر به درج جوابیه، طبق قانون مطبوعات نشده اند.
وی شکایت از نشریه خاطی را حق قانونی اداره کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی دانست و گفت: اظهارات مسئولان نشریه مبنی بر اینکه مستنداتی از این موقوفات دارند فقط در حد ادعاست زیرا برای خاطیان به این دلیل که نتوانسته اند مستندات مورد اشاره را به دادستانی ارائه دهند، قرار صادر شده است.
وی استخدام درست کلمات و واژه ها را به دلیل داشتن بار حقوقی به ویژه در مطبوعات و رسانه ها مورد تاکید قرار داد و در حالیکه نسخه ای از نشریه مزبور را که گزارش مورد اشاره در آن درج شده بود را به خبرنگاران نشان می داد، افزود: در تیتر این گزارش از واژه "استثمار"استفاده شده که توهین و بی حرمتی به مردم آذربایجان بوده که این موضوع هرگز قابل قبول نیست.
وی همچنین با بیان اینکه طبق نظر علما، وقف نامه ای که سال ها عملیاتی شده است همچنان موقوفه محسوب می شود، گفت: این نشریه گرفتار تناقضی شده که بیانگر عملکرد غیرحرفه ای تیم تحریر این گزارش است.
عضو سابق هیئت منصفه دادگاه مطبوعات آذربایجان شرقی تاکید کرد: چون مسئولان نسیم قره داغ حاضر به جبران اشتباه خود نشدند اوقاف آذربایجان شرقی دفاع از موقوفه شرعی را حق مسلم خود می داند و در این راه هرگز کوتاه نخواهد آمد.
این در حالیست که در حاشیه نشست مطبوعاتی این مقام مسئول، برخی از خبرنگاران با اشاره به سفر قریب الوقوع مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی به بیت الله الحرام، خواستار تجدید نظر وی در شکایت از نشریه نسیم قره داغ شدند که وی قول داد در صورت جبران مافات از سوی این نشریه، موضوع بدون مداخله مقام قضایی فیصله یابد.
به گزارش مهر، مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی درباره آخرین وضعیت پرونده موقوفات قایم مقام فراهانی در دستگاه قضایی نیز گفت: تا کنون چهار بار حکم، به نفع موقوفه صادر شده است ولی در آخرین حکم صادره از سوی دادگاه بدوی، رایی برعلیه موقوفه فراهانی صادر شده که اتفاقاً این رای، نافی فتاوای مراجع، حضرت امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری و مراجع تقلید است.
وی گفت: هیچ کس هم اکنون نمی تواند درباره پرونده موقوفات قایم مقام فراهانی اظهار نظری کند و اگر اظهارنظری هم صورت گیرد، ناصحیح است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه هنوز یک مرحله دیگر تا صدور رای قطعی درباره این پرونده در پیش است، اعتراض دو طرف شاکی و متشاکی را طبق قانون درست دانست و گفت: قانون، مراحل لازم را پیش بینی کرده و تمام اقدامات از طرفین دعوا باید در چارچوب قانون باشد.
وی در عین حال افزود: تصوری نادرست مبنی بر اینکه موقوفه برابر با جلب رضایت مردم است، وجود دارد در حالیکه موقوفه ملزم به عمل به وظیفه شرعی خود است و اوقاف به عنان متولی موقوفه وظیفه دارد به این تکلیف شرعی و قانونی خود عمل کند.
مرکز نگهداری کودکان یتیم تبریز موقوفه نیست
حجت الاسلام نوبری در بخش دیگری از این نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره موضع منفعل اداره کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی درباره حکم اخیر دادستان عمومی و انقلاب تبریز مبنی بر تخلیه مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست تبریز پرسید، اظهار داشت: این مرکز فاقد وقف نامه است و از این رو اداره کل اوقاف و امورخیریه برابر قانون نمی تواند در این موضوع ورود کند.
وی با تاکید بر اینکه قوانین مربوط به اهدا و وقف متفاوت است، افزود: درصورتیکه شخصی حقیقی و یا حقوقی وقف نامه این مرکز را در دست دارد، می تواند با مراجعه به اداره کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی، به پیگیری قانونمند این موضوع از سوی اوقاف کمک کند.
درآمد امامزادگان متغیر است
حجت الاسلام نوبری، همچنین درآمد بقاع متبرکه و امامزادگان در طول سال را متغیر اعلام کرد و افزود: پارسال سه میلیارد تومان برای بازسازی و نوسازی امامزادگان آذربایجان شرقی هزینه شد که نصف این مبلغ از محل نذوراتی بود که از ضریح امامزادگان تحصیل شده بود.
وی ابراز امیدواری کرد، با وجود وقوع برخی رخدادها و پیش بینی ها، درآمد امامزاگان آذربایجان شرقی رقمی معادل درآمد پارسال باشد.
نمی دانیم چرا تمام ایستگاه های مترو به مساجد می افتد!
مدیر کل اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی همچنین از بی تدبیری مسئولان قطارشهری تبریز در تعیین ایستگاه های مترو این کلانشهر به شدت انتقاد کرد و گفت: ما نمی دانیم چرا محل ساخت ایستگاه های مترو در تبریز درست با جاهایی که مسجد واقع شده، متقارن می شود.
وی برخی از مدیران شهری را متهم به تلاش برای تخریب مساجد کرد و گفت: چرا مسئولان در برابر این خواسته که گفته می شود، مسجدی جایگزین احداث کنند مقاومت می نمایند ولی برای ایجاد مغازه های تجاری رغبت نشان می دهند.
حجت الاسلام نوبری با تاکید بر اینکه اوقاف و امورخیریه آذربایجان شرقی هرگز از موضع خود مبنی بر صیانت از مساجد کوتاه نخواهد آمد، مدیران شهری را به تجدید نظر در برنامه ریزیهایشان فرا خواند و خطاب به مسئولان قطار شهری تبریزگفت: همیشه ما کوتاه آمده ایم ولی اکنون نوبت شماست که کوتاه بیائید و محل ایستگاه های قطار شهری را تغییر دهید.
وی با بیان اینکه هیچ یک از مراجع، اجازه نمی دهند کاربری مسجد تغییر یابد، افزود: سخت گیری علما تا حدی بوده که مسجد آذربایجانیها در اهواز با وجود عملیات عمرانی، وسط یک چهاراه باقیمانده است.
دو ایستگاه از خط یک قطار شهری تبریز در میدان قطب و چهارراه منصور این شهر در محلی پیش بینی شده است که در آنها مسجد وجود دارد.
نظر شما